top of page
altan  olandsbyggarna

Bygga uterum & altan i Gimo

Går du i tankarna att bygga en ny altan eller en uteplats till din fastighet? Det är en investering som inte bara kan öka trivseln utan också värdet på fastigheten. Att ha en egen altan där man kan grilla med vänner och familj eller kanske bara koppla av och läsa en bok på semestern är en underbar känsla.

Vi på Gimo har genom åren hjälpt många att bygga ny uteplats eller altan i Gimo och kringliggande orter och hoppas att få hjälpa dig med ditt bygge. Vi utgår alltid från dina önskemål och din livsstil för att förverkliga din vision. Men innan vi kan påbörja bygget så är det nåra saker man behöver fundera på. Beroende på vad du planerar att använda altanen till så kanske du vill ha insynsskydd. Du behöver också fundera på om du vill att din uteplats ska vara säsongsberoende eller inte. Vi designar en uteplats som är anpassad efter just dina behov så att du får en  egen utomhusoas där du kan skapa härliga minnen.

Social yta eller plats för avkoppling?

En altan kan användas till många saker. Om du har barn så kommer de garanterat att vilja leka på altanen under varma sommardagar. Det är också en utmärkt plats att ha mysiga grillkvällar på med nära och kära, och kanske sätta upp en soffgrupp där man kan umgås. Eller så kanske du bara vill ha en mindre yta där du kan koppla av för dig själv och läsa en bok. Inget altanbygge är sig likt men vårt mål när vi hjälper dig att bygga altan i Gimo är att du ska få en plats som passar just dina behov och din livsstil. Vi träffas gärna på en fika så får vi höra vad du har för tankar och idéer kring din nya uteplats.

Stor eller liten altan?

När man planerar ett altanbygge så är det viktigt att fundera på hur stor man vill att den ska vara. Beroende på vad du vill kunna göra på altanen så kan det vara mer lämpat att ha en stor eller mindre yta. Om du till exempel vill kunna ha en social yta för grillning med matbord och kanske en soffgrupp så är det bättre att ha en större yta. Om du bara planerar att använda altanen för dig själv som en plats för avkoppling så kan det vara mysigt med en mindre yta. Du behöver också ha med dina ekonomiska förutsättningar då priset kan variera ganska mycket beroende på storlek.

Hur vill du designa din nya altan?

När vi bygger din nya altan i Gimo så vill vi att du ska ha så stor frihet som möjligt när det gäller design och val av material. För att altanen eller uteplatsen ska kännas personlig så är det viktigt att sätta sin personliga prägel på bygget. Oavsett om det gäller val av byggmaterial eller kanske mindre detaljer som belysning eller räcken så har du full kontroll över hur det ska se ut.

Tillsammans så ser vi till att du får altanen du alltid har drömt om så att du får en härlig uteplats där du kan skapa nya fina minnen.

Kontakta oss om det är något du undrar över gällande altanbyggen eller om du vill påbörja ett projekt så hjälper vi dig att bygga en nya altan i Gimo!

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page