top of page
IMG_8137.jpg

Tillbyggnad

En tillbyggnad är en utvidgning av en befintlig byggnad, vanligtvis för att skapa mer utrymme eller funktionalitet. En tillbyggnad kan vara en extra våning, ett nytt rum, en veranda eller en utökad entré osv. En tillbyggnad är ett utmärkt sätt att förbättra ditt hem utan att behöva flytta.
En viktig fak
tor att tänka på är budgeten. En tillbyggnad kan vara en stor investering så se till att ha en realistisk budget.

Att hålla koll på vad som är tekniskt möjligt i förhållande till sin vision och plånbok är inte lätt. Vi hjälper dig planera och genomföra projektet på ett effektivt sätt. Om du någonsin bestämmer dig för att sälja ditt hem, kan en tillbyggnad också öka värdet på fastigheten.
 
Behövs bygglov för en tillbyggnad?
Beroende på var du bor och vad för tillbyggnad du vil
l bygga kan bygglov krävas. Exempelvis kan en villa i stadskärnan ha striktare regler än en lantlig fastighet. Regler för bygglov kan variera mellan olika kommuner. Kommunens bestämmelser kan reglera allt från höjden på tillbyggnaden, hur stor tillbyggnad du får göra. Det vill säga hur mycket av tomten tillbyggnaden får täcka samt hur nära grannar och gata du får komma.  


Boka in oss för ett platsbesök så går vi igenom förutsättningarna för området och de funktioner du söker och tittar på. 

Vi hjälper dig gärna med tillbyggnader i bland annat Uppsala, Knivsta, Sigtuna, Östhammar, Alunda, Öregrund, Gimo samt kringliggande orter.

Kontakta oss så berättar vi mer om tillbyggnader

 • Vad menas med lösvirkeshus?
  Med lösvirkeshus menas att vi bygger med lösa delar, oftast direkt på tomten med bräda för bräda. Huset kommer inte som legobitar från en fabrik. Fördelen med ett lösvirkeshus är att det möjliggör snabbare och mer flexibel konstruktion. När saker kommer på plats kan du få en annan känsla än du fick att ritningen, här har du under byggets gång chans att påverka slutresultatet.
 • Bygger ni egna hus?
  Vi bygger våra egna hus! Vi skapar välplanerade och funktionella hem utifrån våra kunders visioner. Eftersom vi ritar själva kan vi tillsammans skapa något helt anpassat för dig.
 • Vad kostar det att bygga ett hus?
  Kostnaden för att bygga ett hus kan variera väldigt mycket på grund av flera faktorer; Storlek, design och materialval är de största faktorerna. Genom att gå igenom vilken budget vi ska förhålla oss till kan vi skapa ditt hem utifrån det.
 • Är det billigare att bygga lösvirkeshus?
  Vi har byggt hus till kunder där det varit billigare att bygga i lösvirke än att köpa kataloghus. Förutom budgeten har du flertalet fördelar med att bygga i lösvirke. Du kan forma huset och dess storlek, efter dina behov och tomten potential.
 • Hur lång tid tar det att bygga ett hus?
  Hur lång tid det att bygga ett hus beror på byggmetod, storlek, väderförhållande. Vanligtvis bygger vi en villa på ca 25-30 veckor. Vi har inte långa väntetider som andra husleverantörer.
 • Vem anlitar alla entreprenörer?
  Du behöver inte hantera byggprocessen själv och anlita separata entreprenörer. Genom att anlita oss så sköter vi all kontakt med resterande entreprenörer. Vi använder alltid samma entreprenörer på våra projekt. Då vet vi att slutresultatet blir som vi vill ha det och vi vet vad vi kan utlova till er.
 • Är det möjligt att jag bygger vissa saker själv?
  Absolut! Du kan välja att lämna över det praktiska och juridiska till oss eller ta ansvar och vara med på bygget.
 • Vad behöver ni veta för att rita mitt hus?
  För att rita ett hus till dig vill vi gärna få en uppfattning för vilken hustyp som passar dig och din livsstil. Därför vill vi gärna ses och gå igenom alla önskemål och utifrån det skapa något som är tekniskt sett möjligt att bygga samt uppfyller en eventuell detaljplan.
 • Vad betyder nyckelfärdigt hus?
  När du köper ett nyckelfärdigt hus får du i princip nycklarna till ett färdigt hus som är redo att flyttas in i. Välkommen hem!

Behöver du bygglov?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

Vi kan även det tekniska

Är du osäker om det går att öppna ytterväggen eller flytta en innervägg? Kontakta oss!

bottom of page