top of page
IMG_8137.jpg

Tillbyggnad Öregrund

Vad menas med tillbyggnad? Det är processen att skapa mer utrymme eller funktionalitet genom att utvidga en befintlig byggnad. Det kan vara allt från att bygga nya rum, göra en extra våning eller lägga till en veranda på huset. Efter att ha bott i ett hus under en längre period så kan det ibland kännas som att något saknas för att ge hemmet det där lilla extra. Men istället för att gå igenom allt krångel som en flytt skulle innebära så kan man istället se om det är möjligt att lägga till detta genom en tillbyggnad. Men om du funderar på att göra en tillbyggnad i Öregrund så behöver du ha budgeten i åtanke. Beroende på vilken typ av jobb du har i tankarna så kan det vara en ganska stor investering, så se noga över dina möjligheter och ha en realistisk budget innan du går vidare.

Men det kan självklart vara svårt att veta vad som är möjligt att göra i förhållande till sin vision och plånboken. Men oroa dig inte, vi hjälper dig genom hela processen att planera en tillbyggnad i Öregrund helt utifrån din budget och vision. En stor fördel med att investera i en tillbyggnad är att om du i framtiden bestämmer dig för att sälja huset så brukar en tillbyggnad kunna öka värdet på fastigheten. Så man skulle kunna se en tillbyggnad som en investering på lång sikt.

Behövs bygglov? Det fixar vi

Beroende på vilken typ av tillbyggnad som ska göras så kan det behövas bygglov. Det är vanligt att bygglov behövs om man ska bygga något utanför själva fastigheten som t.ex ett uterum eller en altan. Det beror också på vart man bor, det brukar oftast vara lite striktare regler kring byggnationer om man bor mer centralt.

Reglerna varierar också från kommun till kommun och kan reglera allt från höjd till storlek på tillbyggnaden så det är alltid bra att kolla med kommunen man bor i hur bestämmelserna ser ut. Vi på Olandsbyggarna hjälper dig genom hela processen och ansöker även om bygglov för din tillbyggnad i Öregrund utan att du behöver lyfta ett finger.

Vi kommer gärna och besöker dig så vi tillsammans kan gå igenom förutsättningarna samt din vision.

Kontakta oss så berättar vi mer om tillbyggnader

Behöver du bygglov?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

Vi kan även det tekniska

Är du osäker om det går att öppna ytterväggen eller flytta en innervägg? Kontakta oss!

bottom of page