top of page
IMG_8137.jpg

Tillbyggnad Östhammar

En tillbyggnad innebär att utvidga en befintlig byggnad för att skapa mer utrymme eller funktionalitet. En väldigt vanlig tillbyggnad är till exempel att bygga en altan eller ett uterum eller kanske en extra våning. Det är vanligt att efter ett par år i samma fastighet så vill man ha en förändring eller så känns det som att något saknas. Istället för att göra en hel flytt och allt jobb som det innebär så kan man istället se över möjligheterna att lägga till detta genom en tillbyggnad. Om det låter intressant så är det vissa saker du behöver ha i åtanke innan du kan komma igång med en tillbyggnad i Östhammar. En av de viktigaste sakerna man behöver tänka på är vilken budget man har att röra sig med. Beroende på vad det är du har i åtanke så kan det vara en ganska stor investering så man behöver se till att ha en realistisk budget innan man går vidare.

Men du kanske tänker att du inte har någon aning vad ett sådant arbete skulle kunna kosta, och det är du inte ensam om. Det är inte lätt att veta vad en specifik tillbyggnad kan kosta utan att vara insatt i marknaden. Men oroa dig inte, vi på Olandsbyggarna har jobbat med detta i många år och vet vad du kan förvänta dig att det kommer att kosta samt hur lång tid det kan uppskattas att ta. Vi hjälper dig genom hela processen att planera och bygga en tillbyggnad i Östhammar helt utifrån din budget. Något att ha i åtanke är att även om det kan bli en stor kostnad så skulle det på sikt kunna leda till att fastigheten ökar i värde om du i framtiden skulle vilja sälja fastigheten.

Bygglov för din tillbyggnad?

Behöver du ansöka om bygglov för din byggnation? Detta varierar väldigt kraftigt beroende på vad det är du vill bygga. Om det är något du vill lägga till utanför själva fastigheten som t.ex ett förråd, en altan eller ett uterum så ökar chansen att du behöver ansöka om ett bygglov då det finns vissa bestämmelser för detta. Men om du endast ska göra saker inom själva fastigheten så brukar det inte behövas. Det har också att göra med vart du bor. Vissa kommuner har olika bestämmelser och det brukar oftast vara striktare regler beroende på hur centralt man bor.

Reglerna kan reglera allt från höjd till storlek på tillbyggnaden och varierar mellan kommuner så det är alltid en bra idé att kolla med kommunen man bor i vad det är som gäller för just ditt projekt. Vi hjälper gärna till med detta och sköter hela processen från att skaffa bygglov till färdig tillbyggnad i Östhammar!

Vi gör gärna ett besök hos dig där vi tillsammans går igenom fastighetens förutsättningar samt din vision.

Kontakta oss så berättar vi mer om tillbyggnader

Behöver du bygglov?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

Vi kan även det tekniska

Är du osäker om det går att öppna ytterväggen eller flytta en innervägg? Kontakta oss!

bottom of page