top of page
altan  olandsbyggarna

Bygga uterum & altan i Sigtuna

Vill du kunna luta dig tillbaka och koppla av på din alldeles egna altan en härlig sommarkväll? Eller kanske vill du ha ett mysigt uterum? Vi på Olandsbyggarna ser till att du får din egen utomhusoas genom att bygga ett nytt uterum eller altan i Sigtuna helt utifrån dina önskemål.

Oavsett om du planerar att ha din nya uteplats för att koppla av och ha en yta för dig själv eller om du ser fram emot att bjuda över familj eller vänner på grillning så kommer du skapa många nya fina minnen. Men innan vi kan börja bygga ditt nya uterum eller altan i Sigtuna så är det några saker man behöver fundera på. Det finns många sätt att bygga en uteplats på och man behöver fundera på om den t.ex ska vara ljus eller insynsskyddad eller om den ska vara säsongsberoende eller gå att använda året runt. Här finns det inga rätt eller fel utan det är helt upp till dig och vad du har för vision.

En uteplats för alla användningsområden

Du har säkert en vision där du ser exakt hur du kommer att använda din nya uteplats. Du kanske ser dig själv luta tillbaka i en mysig hörna en härlig sommarkväll och bara kopplar av. Eller så kanske du föreställer dig en mysig soffhörna med en grill där du kan umgås med vänner och familj och äta god mat. Oavsett vad du planerar att använda uteplatsen till så hjälper vi dig att göra den visionen till en verklighet. När vi bygger uterum eller altan i Sigtuna så tar vi tillsammans fram en design som är anpassat utifrån din livsstil och behov. Innan projektet drar igång så träffas vi gärna på en kopp kaffe där vi kan bolla idéer och du kan berätta vad du har för tankar kring din nya uteplats.

Stor eller liten altan?

Hur stor man vill ha sin altan varierar beroende på vad man planerar att använda den till. En stor och rymlig altan passar utmärkt om man planerar att inreda med en soffhörna eller en plats att äta och kanske grilla på. En mindre altan är utmärkt om man vill ha en mysig plats att bara koppla av på. Storleken på altanen är också något som avgör priset så det är viktigt att se över vad man är villig att lägga på en uteplats. Vi utgår från dina önskemål och ser till att du år en altan i en storlek som passar utmärkt för dina behov.

Material och design

Innan vi påbörjar projektet att bygga din nya altan i Sigtuna så behöver vi fastställa hur designen ska vara. Här finns det nästintill oändligt av valmöjligheter vilket gör att du kan se till att altanen blir exakt så som du föreställt dig. Det finns inga rätt och fel utan det viktiga är att det känns rätt för dig. Vi hjälper dig med allt från val av material till belysning och andra detaljer så att du får din drömaltan.

Tillsammans så utgår vi från dina önskemål och ekonomiska förutsättningar för att du ska få din alldeles egna utomhusoas.

Kontakta oss idag om du har några frågor eller om du vill påbörja projektet att bygga ditt nya uterum eller altan i Sigtuna.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page