top of page
bygga hus olandsbyggarna.jpg

Bygga hus i Öregrund

Nyckelfärdigt hus genom totalentreprenad gör bygget bekvämt och tryggt.
Du lämnar över det praktiska och juridiska helhetsansvaret till oss.
Föredrar du att ta ansvar och vara en del av bygget är det delad entreprenad som gäller. 

Vi träffas för ett första möte

Du behöver inte ha något bestämt när du först tar kontakt med oss utan vi träffas för ett första möte utan förutsättningar och tar en kopp kaffe tillsammans så vi lär känna varandra innan vi tar nästa steg. För oss är det väldigt viktigt att du känner dig trygg med oss, så vi vill att du ska veta vilka vi är innan du bestämmer dig för att anlita oss. Att bygga hus är ett stort projekt med en lång process, men du behöver inte oroa dig. Vi är med dig hela vägen och ser till att du vet om allt man behöver tänka på när man ska bygga hus i Öregrund.

Vi jobbar helt utifrån dina önskemål och drömmar

När man ska sätta sig ner och planera ett husbygge så är det lätt att fastna då det finns näst intill oändligt många olika hustyper och designer så det är inte alltid lätt att veta exakt vad man är ute efter. Sen är det också mycket praktiskt man behöver ha i åtanke när man ska bygga hus i Öregrund som t.ex att huset ska passa in på ett snyggt sätt på tomten och utformningen ska fungera med väderstrecken, hur många och hur stora rum ska huset ha, hur mycket utrymme för förvaring ska finnas etc. Det kan kännas överväldigande, men en stor fördel med detta är att du har möjligheten att designa huset exakt så som du vill ha det in i minsta detalj. Så ta tid på dig och se till att du är helt nöjd innan vi går vidare.

Skisser och idéer kommer sedan att digitaliseras med hjälp av CAB-program så att vi kan visualisera dina tankar och visioner. På så sätt får vi en känsla av hur huset kommer kunna se ut när det är klart.

Vi säkerställer både funktionskrav och idéer för att visionen ska vara byggbar och möjlig att göra om till bygghandlingar.

Hos oss får du alltid kostnadsfri offert

När vi jobbar med husbyggen så vill vi alltid att du som kund ska ha möjligheten att vara så delaktig du vill i byggprocessen. Du bestämmer själv om du vill vara med på vissa moment eller om du vill luta dig tillbaka och låta oss sköta allt. Vi tar fram en kostnadsfri offert för att bygga hus i Öregrund som är anpassad utifrån din budget och önskemål.

Vi hjälper dig att ansöka om bygglov

Varje bygglov är unikt då våra skisser samt ritningar är anpassade efter varje kunds egna önskemål. Innan man kan påbörja den roliga processen med att bygga hus i Öregrund så behöver man få beviljat ett bygglov. Detta är något som vi hjälper dig med så du behöver inte oroa dig. När kommunen äntligen har beviljat bygglovet och lämnat startbesked så kan vi direkt komma igång med bygget!

Platsbesök under byggtiden

Ibland så dyker det upp saker under själva bygget som man kommer på att man vill göra annorlunda. När vi kommer så långt att vi har satt upp innerväggar så bokar vi alltid in ett platsbesök. Du kommer att få en genomgång med både målare och elektriker där du har ytterligare en chans att påverka den slutgiltiga utformningen. Du är självklart välkommen att boka in fler platsbesök under byggets gång!

Slutsamråd och slutbesiktning

När vi är klara med bygget så behöver vi ta kontakt med kommunen som sedan kommer att ge ett slutbesked. Tillsammans med en kontrollansvarig och oss så stämmer vi av alla handlingar för att säkerställa att alla villkoren i startbeskedet som kommunen gav är uppfyllda. När ett slutbesked sedan har getts så funkar det som ett godkännande för att man kan ta huset i bruk. Men det är inte riktigt klart än, det är ett sista steg vi behöver ta innan du kan flytta in ordentligt och det är en slutbesiktning. En certifierad besiktningsman och du som kund får vara med på detta. Besiktningen utförs för att du ska veta att du får det som står i entreprenad-kontraktet och att arbetet är utfört på ett fackmässigt sätt.  Det är allt, nu är du redo att flytta in i ditt nya drömhus!

IMG_0852.jpg

Går du i tankarna för att bygga hus? Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma vidare

bottom of page