top of page
bygga hus olandsbyggarna.jpg

Bygga hus i Östhammar

Nyckelfärdigt hus genom totalentreprenad gör bygget bekvämt och tryggt.
Du lämnar över det praktiska och juridiska helhetsansvaret till oss.
Föredrar du att ta ansvar och vara en del av bygget är det delad entreprenad som gäller. 

Vi träffas på en kopp kaffe

När vi först träffas så behöver du inte ha något bestämt utan vi tar ett förutsättningslöst möte där vi tar en kopp kaffe och lär känna varandra lite. Vi tycker att det är viktigt att du får lära känna vilka som kommer att hjälpa dig att bygga ditt nya hus så att du känner dig bekväm att inleda ett samarbete med oss. Vi vill också få en bild av vilka tankar du har då det också hjälper oss i själva byggprocessen. Ett husbygge är ett stort projekt som tar tid, men vi är med dig genom hela processen och sköter allt det administrativa. Tillsammans så ser vi till att göra din dröm till verklighet och vi ser alltid till att du är medveten om allt man behöver tänka på när man ska bygga hus i Östhammar.

Vi utgår alltid från dina önskemål och drömmar

Att planera ett husbygge är inget man gör på en eftermiddag. Med så många olika hustyper och designmöjligheter att välja mellan så kan det vara svårt att veta exakt vad man är ute efter. Sen är det också en del praktiska saker man behöver tänka på när man planerar att bygga hus i Östhammar. Man behöver fundera på hur huset ska passa in på tomten, hur stora och hur många rum man ska ha, ska det finnas plats till förvaring och mycket mer. Men om du känner att du kör fast och behöver hjälp att bolla idéer så tveka inte att kontakta oss så kan vi hjälpa dig att komma fram till en design du är nöjd med. Även om det kan kännas överväldigande så är det en stor fördel att kunna designa huset exakt så som just du vill ha det, så ta tid på dig så att du verkligen känner dig säker på designen innan vi går vidare.

Nästa steg blir att digitalisera skisserna och dina idéer med hjälp av CAB-program så att vi kan visualisera dina tankar och visioner. Det hjälper oss att få en känsla av hur det färdiga huset kommer att se ut.

Vi säkerställer både funktionskrav och idéer för att visionen ska vara byggbar och möjlig att göra om till bygghandlingar.

Kostnadsfri offert utifrån din budget och önskemål

Vi vill att du ska ha möjligheten att kunna vara så delaktig i byggprocessen som du vill. Det är viktigt för oss att du känner dig bekväm och vet vad som händer. Men det är olika från person till person. Oavsett om du vill vara delaktig i fler moment eller om du bara vill luta dig tillbaka så vill vi att du ska ha möjligheten att vara delaktig. Vi tar fram en kostnadsfri offert för att bygga hus i Östhammar som är helt skräddarsydd utifrån just din budget och dina önskemål.

Ansöka om bygglov? Det fixar vi

Det är mycket administrativt som behöver göras innan vi kan komma igång att bygga hus i Östhammar. Det viktigaste som behöver göras är att ansöka om bygglov. Inget bygglov är sig likt då alla skisser och ritningar är helt anpassade efter varje kunds önskemål. Men du behöver inte oroa dig för detta utan vi fixar det. När kommunen sedan har sett över ansökan och beviljat den så kan vi direkt komma igång att bygga ditt nya hus!

Platsbesök under projektets gång

Det brukar oftast vara så att det under projektets gång dyker upp saker som man skulle vilja göra annorlunda eller ändra på när man väl ser det framför sig och inte bara på en ritning. När vi har kommit så långt att innerväggar satts upp så bokar vi in ett platsbesök där du får en genomgång med målare och elektriker. Då har du en chans att påverka den slutliga utformningen. Du får självklart boka in fler platsbesök under projektets gång!

Slutsamråd och slutbesiktning

Nu är vi nästan klara och du kan snart flytta in i ditt nya hem! Det är några administrativa saker vi behöver ta itu med först. Först så tar vi kontakt med kommunen som kommer att ge ett slutbesked. Kommunen tillsammans med en kontrollansvarig och oss stämmer sedan av alla handlingar för att se till att samtliga villkor i startbeskedet är uppfyllda. När kommunen sedan ger ett slutbesked så är det som ett godkännande för att huset kan tas i bruk. Nu återstår det bara en sak, en slutbesiktning. En certifierad besiktningsman och du är med på detta. Målet med besiktningen är för att du ska vara säker på att du får det som står i entreprenad-kontraktet och att jobbet har utförts på ett fackmässigt sätt. Nu är du äntligen redo att flytta in i ditt nya hem!

IMG_0852.jpg

Går du i tankarna för att bygga hus? Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma vidare

bottom of page