top of page
bygga hus olandsbyggarna.jpg

Bygga hus i Uppsala

Nyckelfärdigt hus genom totalentreprenad gör bygget bekvämt och tryggt.
Du lämnar över det praktiska och juridiska helhetsansvaret till oss.
Föredrar du att ta ansvar och vara en del av bygget är det delad entreprenad som gäller. 

Träffas för ett första möte

När du först tar kontakt med oss så behöver du inte ha något bestämt. Vi träffas för ett första möte som är helt förutsättningslöst och tar en kopp kaffe så vi kan lära känna varandra innan vi går vidare. Vårt mål är alltid att du ska känna dig trygg med oss! Vi är med dig hela vägen och ser till att du är medveten om vad man bör tänka på när man ska bygga hus i Uppsala samt för att vi ska få en bild av vilken sorts hus som passar just dig.

Vi skapar ditt nya drömhus helt utifrån dina önskemål

Med tanke på hur många olika hustyper det finns så är det inte alltid så lätt att veta vilket som uppfyller alla ens krav och önskemål. Det är många praktiska saker man bör tänka på när man bygger hus i Uppsala som att huset ska passa in på tomten och att utformningen ska funka med vädersträcken, hur många rum och hur stora de ska vara, förvaring och mycket mer. Även om det kan kännas som att det är mycket att tänka på så är en stor fördel att du har möjlighet att skräddarsy huset och alla dess detaljer exakt så som du vill ha det.


Alla skisser och idéer digitaliseras via CAS-program som hjälper oss att tydligt kunna visualisera dina tankar och visioner. Detta underlättar för att få en känsla av hus huset kommer att kunna se ut när det väl är färdigt.


Vi säkerställer både funktionskrav och idéer för att visionen ska vara byggbar och möjlig att göra om till bygghandlingar.

Vi erbjuder alltid en kostnadsfri offert

Vi vill att du ska kunna vara så delaktig du vill i själva byggprocessen. Det är helt upp till dig om du vill vara med och utföra vissa moment eller om du kanske bara vill göra det enkelt och bekvämt och låta oss sköta hela processen. Vi tar fram en kostnadsfri offert för att bygga hus i Uppsala helt utifrån din budget och dina önskemål

Ansöka om bygglov

Då våra skisser och ritningar är helt anpassade efter varje kunds önskemål så är varje bygglov unikt. Innan vi kan påbörja processen med att bygga hus i Uppsala så ser vi alltid till att hjälpa dig med en bygglovsansökan. När kommunen har beviljat bygglovet och lämnat ett startbesked så kommer vi igång med bygget direkt.

Under byggtiden 

Att föreställa sig alla rum och dess val är inte lätt, vi bokar alltid in platsbesök när innerväggar kommer upp. 
Du får genomgång med både elektriker och målare och därmed ytterligare en chans att kunna påverka slutgiltig utformning. Självklart är du välkommen att boka in fler platsbesök under byggtiden. 

Slutsamråd och slutbesiktning

När bygget är genomfört måste kommunen ge ett slutbesked. Kommunen tillsammans med kontrollansvarig och oss byggare stämmer av alla handlingar för att säkerställa att villkoren i startbeskedet är uppfyllda. 
När kommunen har gett ett slutbesked är det ett godkännande att huset får tas i bruk. 
Innan inflyttning är det dags för slutbesiktning. Slutbesiktningen av huset utförs av en certifierad besiktningsman och du får vara med. Denna besiktning utförs för att du som kund ska veta att du får det som står i entreprenad-kontraktet och att arbetet är utfört på ett fackmässigt sätt.

IMG_0852.jpg

Går du i tankarna för att bygga hus? Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma vidare

bottom of page