top of page
dorr olandsbyggarna byte.jpg

Fönsterbyten
Om du har gamla och slitna fönster i ditt hem kan det vara en god idé att byta ut dem mot nya.
Att byta fönster i ditt hem kan ge en mängd fördelar, både i form av förbättrad energieffektivitet och estetik. Här är några viktiga fördelar med att byta fönster.

Bättre energieffektivitet
En av de största fördelarna med att byta fönster är att det kan ge bättre energieffektivitet i ditt hem. Gamla fönster kan släppa in kall luft på vinter och varm luft på sommaren, vilket gör att ditt uppvärmningssystem och ventilation måste arbeta hårdare för att hålla konstant temperatur. Med nya energieffektiva fönster kan du minska dina energikostnader och samtidigt skapa ett mer bekvämt hem.

Förbättrad ljudisolering
Genom att byta till fönster med bättre ljudisolering kan du minska mängden buller som släpps in i ditt hem, detta kan medföra förbättrad livskvalitet.

Förbättrad säkerhet
Gamla fönster kan vara säkerhetsrisker eftersom de är enkla att bryta sig igenom. Genom att byta till fönster med högre säkerhet, som till exempel med lås eller tåligare glas kan du förbättra säkerheten i ditt hem.

 

Förbättrad estetik
Nya fönster kan förbättra utseendet på ditt hem, både inifrån och utifrån. Oavsett vad för stil eller personlig smak du har kan fönstren anpassas efter det. Det finns lagerförda fönster och möjlighet att göra specialtillverkade fönster, både efter form, storlek och material.

Ökat värde på ditt hem
Genom att byta fönster kan du öka värdet på ditt hem. Nya fönster kan ha en attraktiv funktion för potentiella köpare och kan hjälpa till att sälja ditt hem snabbare och till ett högre pis.

Vad kostar ett fönsterbyte?
Att byta fönster kan vara en ganska dyr men viktig investering. Kost
naden för att byta ett fönster kan variera beroende på flera faktorer, såsom fönstret storlek, typ, material och installationstjänst. Tänk på att en inventering i energieffektiva fönster kan vara en bra och långsiktig investering för att spara pengar och minska miljöpåverkan.

Behövs bygglov för fönsterbyten?
Ibland kan bygglov krävas. Det beror helt på vart du bor. Dock finns dessa riktlinjer att förhålla sig till där bygglov oftast behövs.
Om fönsterbytet förändrar byggnads utseende väsentligt, exempel på detta är att byta färg, form eller spröjs. Om det påverkar områdets karaktär där det finns bevarandekrav som gör att man inte får ändra byggnadens karaktär. Om man monterar fönster där det tidigare inte funnits några

Skulle du däremot endast byta ut dina fönster mot likadana behöver du inte ansöka om bygglov.

Vi gör hembesök och måttar de fönster och dörrar du önskar byta ut. Vi går igenom vilka fönster som är bäst för ditt hem och din plånbok.

Kontakta oss så berättar vi mer om fönsterbyten

Jag blev förvånad hur tyst det blev i
huset efter att vi bytte fönster

Susanne

Boka in ett gratis hembesök!

bottom of page