top of page
IMG_8058.jpg

Garage Alunda

Det är alltid bra att kunna parkera och förvara bilen i ett tryggt och säkert garage. För det första så är det ett väldigt bra skydd för bilen mot väder och vind som här i Sverige kan vara ganska så intensivt, speciellt på vintrarna beroende på vart man bor. Att ha bilen i ett garage gör att bilen utsätts för mindre slitage och kan i längden spara in en del pengar som man annars skulle behöva lägga på reparations- eller servicekostnader.

Om du funderar på att bygga ett garage i Alunda så är det några saker du bör fundera över. Ett garage behöver inte bara vara en förvaringsplats för bilen utan det kan även användas till många andra saker som t.ex. förvaring, verkstad eller ett utrymme förr hobbyer. Med ett väl planerat garage så kan det användas till många olika saker vilket gör det väldigt viktigt att fundera över vad man vill använda garaget till innan man börjar bygget.

Bygglov för garage i Alunda?

När det gäller större byggprojekt där man lägger till något utanför sin fastighet så är det ganska vanligt att man behöver ansöka om ett bygglov eller en bygganmälan och här ingår oftast garage. Om du inte är säker på om du behöver ansöka om ett bygglov för att bygga ett garage i Alunda så är det alltid en bra idé att ta kontakt med kommunen du bor i.

 

Om du väljer att anlita oss på Olandsbyggarna till ditt projekt så erbjuder vi ett helhetskoncept och hjälper dig med alla stadier från planering till ett färdigt garage. Vi kan även ta kontakt med kommunen åt dig. Vi ritar upp en design där vi alltid utgår från din vision och sköter även allt som har med bygglov att göra så att du inte behöver tänka på det. Tillsammans så ser vi till att förverkliga din vision och ger dig ett nytt garage i Alunda.

Carport Alunda

Oavsett om du redan har ett garage eller inte så kan vi även hjälpa dig att bygga en carport i Alunda. Fördelen med en carport är att det går mycket snabbare att ta sig iväg då man inte behöver öppna garageporten vilket kan vara väldigt smidigt. Det ger inte lika mycket skydd mot väder och vind som ett ordentligt garage men det är betydligt bättre än att låta bilen stå ute i det fria. De flesta carportar består av en takkonstruktion som stöds av pelare eller väggar beroende på utformning. Om du vill ha möjligheten att parkera flera bilar så kan vi planera en carport i Alunda som fungerar för just dina behov.

Bygglov för carport i Alunda

Här gäller samma regler som för ett garage att det kan variera väldigt mycket beroende på vart man bor. Regler varierar från kommun till kommun och beroende på hur centralt man bor kan också vara avgörande. Vi brukar alltid rekommendera att man tar kontakt med kommunen man bor i för att kolla vad det är som gäller för att vara på den säkra sidan.

 

Om det är något du undrar över gällande hur vi kan hjälpa dig att bygga ett nytt garage eller carport i Alunda så tveka inte att ta kontakt med oss så svarar vi på alla dina frågor!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page