top of page
IMG_8058.jpg

Garage Gimo

Överväger du att bygga ett eget garage? Det är en väldigt stor fördel att ha ett ställe där man tryggt och säkert kan förvara bilen. Att låta bilen stå ute året runt där det blir utsatt för väder och vind kan leda till slitage och förkorta bilens livslängd. Du slipper också att komma ut på en tidig vintermorgon och se bilen täckt av snö och frost. Vi på Olandsbyggarna är experter när det gäller garagebyggen och hjälper dig gärna med ditt nya projekt att bygga ett garage i Gimo. 

 

Men innan man börjar bygga så är det viktigt att man är noggrann vid planeringen. Det finns nämligen en del saker man behöver överväga. Ett garage kan fylla flera olika funktioner. Det är till exempel väldigt vanligt att man använder ett garage till ett utrymme för förvaring. Man kan också använda det som ett utrymme för en verkstad eller kanske ett ställe för sina hobbyer. Med en bra planering så kan man använda ett gara till många olika saker och det kan även öka värdet på fastigheten.

Behövs bygglov för garage i Gimo?

Det är många faktorer som kan avgöra om man behöver ansöka om ett bygglov eller inte. Faktorer som höjd, placering på tomten och storlek kan spela roll, men det är också olika regler från kommun till kommun. Så det kan vara en bra idé att ta kontakt med kommunen man bor i för att se vad det är som gäller. När man har fått all information man behöver så kan man gå vidare med projektet att bygga nytt garage i Gimo.

 

Vi jobbar med ett helhetskoncept där vi är med dig genom hela processen tills du har ett färdigt garage att parkera bilen i. I planeringen så utgår vi alltid från dina önskemål där vi ritar upp och planerar ett garage som passar just dina behov. Oavsett om du vill kunna parkera flera bilar eller ha ett utrymme för förvaring så ser vi till att fixa det. Tillsammans så ser vi till att ditt nya Garage i Gimo blir precis som du har föreställt dig!

Carport Gimo

Förutom att bygga garage så kan vi även hjälpa dig att bygga carport i Gimo. Även här så skyddas bilen till stor del av väder och vind då den alltid står under ett tak. Den stora fördelen med att ha en carport är att det går enkelt och smidigt att ta sig i väg med bilen utan att behöva öppna och stänga garageporten. Vi på Olandsbyggarna hjälper dig gärna att bygga en ny carport i Gimo som passar just dina behov, oavsett hur många bilar du har.

Behöver man bygglov för carport?

För att vara på den säkra sidan så brukar vi alltid rekommendera att man kontaktar kommunen man bor i då regler kan variera från kommun till kommun. Beroende på hur du vill ha carporten utformad och vart på tomten den ska placeras så kan även det vara en faktor som avgör om man behöver ansöka om bygglov eller inte.

 

Om du har några frågor kring hur vi på Olandsbyggarna kan hjälpa dig med garage eller carport i Gimo så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page