top of page
IMG_8058.jpg

Garage Öregrund

Garaget är en väldigt viktig byggnad för varje fastighet och används oftast för att antingen parkera bilen eller förvara saker, oftast båda. Men självklart är den stora fördelen med garaget att du kan skydda bilen. Många fordon mår inte bra av att konstant stå parkerade utomhus där det ständigt utsätts för väder och vind som kan leda till skador, speciellt om det är en riktigt kall vinter. Men garaget ger dig en säker plats att parkera bilen på som kan förlänga livslängden på fordonet.

 

Om du är intresserad av att bygga ett nytt och välanpassat garage i Öregrund så är det några saker du behöver tänka på. Det finns nämligen lite olika alternativ att välja mellan. Som vi nämnde tidigare så kan ett garage nämligen fylla olika syften än bara att parkera bilen i. Man kan till exempel ha ett utrymme för hobbyer eller kanske en liten verkstad. Sen så är det också vanligt att ha utrymme för förvaring. Om du från start planerar ditt garage på ett bra sätt så brukar det också kunna öka värdet på fastigheten.

Bygga garage i Öregrund, behövs bygglov?

Detta kan bero på lite olika faktorer som bland annat vilken typ av garage du planerar att bygga. Saker som storlek, höjd och placering på tomten brukar kunna påverka om man behöver ett bygglov eller inte. Om du inte är helt säker på hur bestämmelserna är i din kommun så rekommenderar vi att du kontaktar kommunen och kollar innan du går vidare med planen att bygga ett garage i Öregrund.

Vi på Olandsbyggarna jobbar med helhetskoncept och är med dig genom hela resan från planering till färdigt garage. Vi både ritar upp en design utifrån dina önskemål och ansöker om bygglov så att du slipper allt det administrativa. Vi ser till att du får ett nytt garage i Öregrund helt utifrån dina önskemål!

Carport Öregrund

Vi gör mer än att bara bygga garage, vi är även experter på att bygga och  montera carport i Öregrund och hjälper dig gärna med detta. Med en carport så kan bilen stå under tak även fast du inte är parkerad i ett garage. På så sätt så skyddar du fortfarande bilen mot regn, hagel eller snö. Carporten består alltid av en takkonstruktion som stöds av pelare eller väggar. Om det är så att du äger fler fordon som du vill få plats med så kan vi tillsammans planera en lösning för det så att du får en carport i Öregrund som passar just dina behov.

Behöver man bygglov för carport i Öregrund?

Detta är något som kan variera väldigt mycket beroende på vart man bor och hur man planerar att bygga en carport. Det kan vara en bra idé att dubbelkolla med kommunen du bor i för att vara säker på att allt sker enligt bestämmelserna där du bor, det är alltid bäst att vara på den säkra sidan. När man kontaktar kommunen så får man väldigt bra råd om vilka regler som gäller i just ditt område och om det är några speciella tillstånd som krävs.

Om det är något av detta som du känner dig osäker på så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig gärna! Tillsammans så ser vi till att du får en carport i Öregrund som passar just dina behov!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page