top of page
IMG_8058.jpg

Garage Östhammar

Många fastigheter har ett eget garage där man enkelt och smidigt kan parkera bilen eller i vissa fall också förvara saker. Beroende på storleken på garaget så går det ibland att göra båda. Men den största fördelen med att ha ett garage är att kunna skydda bilen mot väder och vind. Om bilen ständigt utsätts för detta så kan det på sikt leda till skador. Det är aldrig kul att komma ut en tidig morgon när man ska åka till jobbet och ser bilen helt täckt av frost och snö. Har du däremot ett garage så har du alltid en säker plats där du kan parkera bilen och slippa allt detta.

Om du har funderat på att bygga ett nytt garage i Östhammar så kan det vara bra att överväga ett par saker. Man har nämligen lite valmöjligheter när man ska bygga ett garage. Ett garage kan fylla fler syften än bara ett utrymme att parkera bilen i. En av de absolut vanligaste sakerna är förvaring. Saker man inte har plats för i huset eller vet vart man ska göra av med hamnar oftast i garaget. Men det går också att göra utrymme för hobbyer eller kanske en verkstad om man har tillräckligt med utrymme. Så det är viktigt att när man planerar att bygga ett garage ser över vad man vill få ut av det så att man inte ångrar sig längre fram. Ett bra planerat garage brukar också kunna öka värdet på fastigheten.

Bygga garage i Östhammar, behövs bygglov?

Detta kan variera beroende på vilken typ av garage man planerar att bygga. Det är många saker som höjd, storlek och placeringen på tomten som kan avgöra om man behöver ansöka om bygglov eller inte. Sen är det också beroende på vad kommunen du bor i har för bestämmelser. Det bästa man kan göra för att få rätt info är att kontakta kommunen och fråga vad det är som gäller där du bor. Man brukar alltid få bra information så att man vet hur man ska gå vidare med sitt projekt. När du har fått all information du behöver så kan man gå vidare med att bygga ditt nya garage i Östhammar!

På Olandsbyggarna jobbar vi med helhetskoncept och är alltid med dig genom hela processen tills du har ett helt färdigt garage du kan parkera bilen i. Vi utgår alltid från dina önskemål och tankar och ritar därefter upp en design. Vi sköter även processen med att ansöka om bygglov om det skulle behövas så att du slipper det. Anlita oss så ser vi till att du får ett nytt och välanpassat garage i Östhammar!

Carport Östhammar

Utöver att hjälpa dig med garagebyggen så ser vi även till att bygga och montera carport i Östhammar så att du till viss del kan skydda bilen mot väder och vind även om den står parkerad utomhus. Carporten består av en takkonstruktion som stöds av pelare eller väggar. Om du har fler än ett fordon som du vill parkera under din carport så planerar vi för en smidig lösning som passar dina behov. Oavsett om du är ute efter ett nytt garage eller en carport i Östhammar så hjälper vi dig, kontakta oss idag!

Behöver man bygglov för carport i Östhammar?

Vi brukar alltid rekommendera att man kollar med kommunen man bor i när det gäller bygglov. Det är många olika saker som kan avgöra om det behövs ett bygglov eller inte och det varierar väldigt mycket beroende på vart man bor samt projektets omfattning. Du får alltid väldigt bra information och råd kring vad som gäller där du bor om du kontaktar kommunen.

Om det är något du funderar över så tveka inte att kontakta oss. Vi ser till att du får en carport i Östhammar som passar dina behov!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page