top of page
IMG_8058.jpg

Garage Sigtuna

Går du i tankarna att bygga nytt garage? Vi på Olandsbyggarna har stor erfarenhet av att bygga garage i Sigtuna och hjälper dig gärna med ditt projekt. Men det är många saker man bör ha i åtanke innan man kommer igång med ett sådant byggprojekt. Det är viktigt att redan innan fundera på vad det är man vill använda garaget till. Ett garage kan vara så mycket mer än bara en plats att parkera bilen i.

 

Förutom att skydda din bil mot väder och vind som kan leda till slitage så kan man även använda garaget för förvaring. Det är vanligt att man förvarar saker i sitt garage som man inte riktigt vet vart man ska ha det. Man kan också ha ett utrymme för en verkstad eller kanske till och med ett ställe för sin hobby. Om man planerar garaget noggrant så kan det användas till många olika saker och vi hjälper dig gärna genom hela processen från planering till bygge av garage i Sigtuna.

Bygglov för garage i Sigtuna

Innan man kan komma igång och bygga ett garage så är det viktigt att man kollar upp om det behövs ett bygglov. Det är vanligt att det kan behövas om man ska lägga till något utanför sin fastighet vilket det oftast innebär när man bygger garage. Det kan också variera från kommun till kommun vilka regler som är bestämda så det är alltid en bra idé att kontakta kommunen direkt för att ta reda på vad det är som gäller där man bor. 
 

Vi på Olandsbyggarna erbjuder ett helhetskoncept där vi hjälper dig med allt inom garagebygget. Vi bistår med hjälp vid planeringen och utgår alltid från din vision och budget och ritar upp en design som du får godkänna. Vi sköter även ansökan om bygglov. Tillsammans så ser vi till att du får ett nytt garage i Sigtuna. Att bygga ska vara roligt!
 

Carport Sigtuna

Om du istället är ute efter en carport så kan vi självklart hjälpa dig med det också, eller om du vill ha både garage och carport. En väldigt stor fördel med att ha en carport är att den går väldigt smidigt att ta sig iväg med bilen då man inte behöver öppna eller stänga en garagedörr. Man har även ett tak över bilen vilket till stor del skyddar mot väder och vind. En carport består av en takkonstruktion som stöds av flera pelare eller väggar beroende på design. Om du äger fler bilar som du vill få plats med så hjälper vi självklart till att planera en carport i Sigtuna som passar för dina behov och antalet bilar.

Bygglov för carport i Sigtuna

Precis som med ett garage så är en carport en byggnad som görs utanför själva fastigheten och brukar därför innebära att det kan behövas ett bygglov. Regler och bestämmelser varierar även här från kommun till kommun så vi rekommenderar att man tar kontakt med kommunen man bor i för att se vilka regler det är som gäller.

 

Vi hjälper dig gärna med ditt nya projekt att bygga en carport i Sigtuna, så tveka inte att kontakta oss om du vill anlita oss eller om du har frågor eller funderingar!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page