top of page
IMG_8058.jpg

Garage Uppsala

Ett garage är en byggnad som oftast används för att parkera eller lagra fordon men kan också vara ett bra utrymme för förvaring. Den stora fördelen med ett garage är självklart själva skyddet som det ger fordonet. Att låta bilen stå parkerat utomhus hela dagarna där det utsätts för väder och vind kan leda till skador på lacken och andra delar. Har du däremot en säker plats att parkera bilen på så kan du förlänga dess livslängd genom att hålla den i gott skick.

 

Men om du går i tankarna att bygga ett nytt garage i Uppsala så är det mycket du bör ha i åtanke då det finns lite olika alternativ att välja mellan. Ett garage går nämligen att använda till fler syften än att bara parkera bilen så som ett utrymme för hobbyer, verkstad eller förvaring. Om man planerar ett garage på ett bra sätt så kan det också förbättra värdet och funktionaliteten på din fastighet.

Behöver man bygglov för garage i Uppsala?

Beroende på vart du bor och vilken typ av garage du tänker bygga så kan reglerna variera. Olika faktorer som bland annat storlek, höjd och placering på tomten ha påverka om man behöver ett bygglov för sitt garage eller inte. Om du är osäker på om du behöver bygglov för att bygga garage i Uppsala så kan du alltid ringa till kommunen för att få mer info. De ger dig bra råd om vilka regler som gäller för just ditt område samt vilka tillstånd du kan behöva.

På Olandsbyggarna jobbar vi med helhetskoncept och finns med i alla stadier i projektet från idé till färdigt garage. I detta så ingår det att vi ritar upp en design helt utifrån dina önskemål och hjälper dig genom processen att ansöka om bygglov. Tillsammans så ser vi till att du får ett nytt och fräscht garage i Uppsala.

Carport Uppsala

Förutom att hjälpa dig med garage så är vi också experter på att installera carport i Uppsala på ditt nya garage. En carport gör det enkelt och smidigt att öppna och stänga garaget för att köra ut och in bilen. Den ger också väldigt bra skydd mot väder och vind. I vanliga fall så består en carport alltid av en takkonstruktion som stöds av pelare eller väggar. Beroende på hur många fordon eller saker du vill ha plats för så kan du tillsammans med oss planera din nya carport i Uppsala så att den passar för just dina behov.

Behövs bygglov för en carport i Uppsala?

Precis som med ett garage så kan det variera beroende på vart du bor. För att vara säker så rekommenderar vi att du ringer din kommun och frågar. Då får du också bra råd om vilka regler som gäller för just ditt område samt eventuella tillstånd som krävs. Det kan bland annat vara regler gällande hur nära grannar och tomtgräns man får komma när man bygger.

Om du har frågor eller funderingar kring hur vi på Olandsbyggarna kan hjälpa dig att bygga garage eller carport i Uppsala så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page