top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning Alunda

Taket utsätts hela tiden för väder och vind vilket med tiden leder till slitage. Beroende på vart man bor så kan graden av slitage variera. Men det är väldigt viktigt att man inspekterar taket med jämna mellanrum för att se om något behöver göras. Om taket är tillräckligt gammalt och slitet så kan det vara dags att göra en ordentlig takomläggning, men hur vet man om det är dags för det? Det finns olika saker man kan hålla utkik efter som till exempel sprickor, bucklor eller förlorade eller försvagade takpannor samt vattenfläckar på tak eller innerväggar. Om du är osäker på vad du ska leta efter så kan vi på Olandsbyggarna hjälpa dig att ta reda på om du behöver en takomläggning i Alunda. 

 

Att göra ett takbyte är oftast en stor investering, men den kan också vara nödvändig för att taket inte ska gå sönder helt och hållet. Ett nytt och fräscht tak kan även leda till en förbättrad energieffektivitet i hemmet som också kan öka värdet men framför allt livslängden på fastigheten.

Om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas för byggherre och det är byggherrens uppgift att säkerställa att byggprojektet uppfyller de nödvändiga kraven. Detta inkluderar även säkerheten. Vi på Olandsbyggarna använder oss alltid av godkända byggnadsställningar när vi utför takomläggning i Alunda!

Behöver man bygglov för en takomläggning?

Om du planerar att byta till ett tak som har samma färg för att behålla utseendet så behövs det för det mesta inget bygglov. Men om du istället planerar att lägga ett tak med annat material, färg eller mönster så är det vanligare att man behöver ansöka om bygglov. Vi rekommenderar alltid att man kontaktar kommunen man bor i för att ta reda på vilka regler och bestämmelser som gäller. Dom ger oftast väldigt bra råd kring vad som gäller i din kommun och vad du behöver tänka på.

 

Genom att ta hand om taket och lägga nytt vid behov så kan man spara in stora kostnader. Vi gör gärna ett platsbesök hos dig där vi inspekterar taket och ger dig en kostnadsfri offert på takomläggning i Alunda.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page