top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning Knivsta

Taket på ditt hus utsätts ständigt för väder och vind vilket kan slita på materialet, därför är det väldigt viktigt att man med jämna mellanrum inspekterar taket för att se om eventuella reparationer behövs. För att få reda om på det är dags för en takomläggning så bör du hålla utkik efter tecken på röta eller åldrande. Det kan bland annat vara bucklor, sprickor, förlorade eller försvagade takpannor eller vattenfläckar på taket eller innerväggarna. Vi på Olandsbyggarna är experter när det gäller tak och hjälper dig gärna att ta reda på om du är i behov av en takomläggning i Knivsta.

Att byta tak är också en stor investering som man inte bör ta lätt på, men det kan också vara nödvändigt för att skydda hemmet från väder och vind. När du gör en takomläggning så finns det också en möjlighet att det förbättrar energieffektiviteten i hemmet vilket också kan öka värdet på huset.

Om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas för byggherre. Det är byggherrens uppgift att säkerställa att byggprojektet uppfyller de nödvändiga kraven, detta inkluderar även säkerheten. Vi på Olandsbyggarna bygger alltid med godkända byggnadsställningar när vi utför takomläggning i Knivsta!

Behövs bygglov för en takomläggning i Knivsta?

Vanligtvis så krävs det inget bygglov om man tänker byta till samma material och färg för att behålla samma utseende. Om man däremot planerar att byta utseende på taket med nytt material eller mönster så kan man behöva ansöka om bygglov. Det är alltid bäst att vara på säkra sidan och kontakta kommunen du bor i för att få mer information om vad som gäller. Då får du råd kring vilka regler som gäller för just ditt område samt eventuella tillstånd som krävs.

Om du tar hand om taket så kan du skydda ditt hem och spara pengar på stora kostnader som ett slitet tak kan komma med. Vi kommer gärna hem till dig och inspekterar taket och ger dig en kostnadsfri offert på takomläggning i Knivsta.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page