top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning Öregrund

Taket är en av de viktigaste delarna på en fastighet och det är därför viktigt att man underhåller det ordentligt och tar hand om det för att undvika problem i framtiden. Att regelbundet se över taket och utföra eventuella reparationer så fort som möjligt är en bra idé. Men det är inte alltid lätt att veta när det är dags att göra en takomläggning, men det finns vissa tecken man kan hålla utkik efter som bland annat åldrande eller röta.

Vi på Olandsbyggarna har jobbat med takomläggning i Öregrund i många år och vet exakt vad det är man ska hålla utkik efter, så om du känner dig osäker på vad du ska leta efter så får du gärna kontakta oss! Några vanliga saker man kan hålla ett öga efter är sprickor, bucklor, försvagade takpannor eller misstänksamma vattenfläckar på tak samt innervägg.

Att göra en ordentlig takomläggning kan bli en stor investering för ditt hem, men det är också nödvändigt i vissa fall för att skydda hemmet från väder och vind som kan göra att ännu fler skador på fastigheten uppstår. Låter man sådana problem ligga för länge så kan det bli ännu större kostnader vilket man helst vill slippa. Om du lägger ett helt nytt tak så kan det också leda till en förbättrad energieffektivitet i fastigheten vilket också i längden kan öka värdet.

Visste du att om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas byggherre. Det är alltid byggherrens uppgift att se till att byggprojektet uppfyller de nödvändiga säkerhetskraven. När vi jobbar med takomläggning i Öregrund så använder vi alltid med godkända byggnadsställningar då vi alltid prioriterar säkerheten!

Behöver man bygglov för takomläggning i Öregrund?

Om du enbart tänker byta tak av samma material och färg så brukar man inte behöva ett bygglov. Om du däremot tänker ändra utseendet så kan det vara bra att kolla med kommunen man bor i om det behövs ett bygglov. Bestämmelser och regler brukar kunna variera ganska mycket beroende på vart man bor så det är alltid säkrast att höra med kommunen innan man påbörjar ett projekt. Man får alltid bra information om man kontaktar kommunen direkt.

Genom att ta hand om taket på din fastighet så skyddar du ditt hem och kan i längden spara in på onödiga kostnader. Om du vill ha hjälp med en takomläggning i Öregrund så tveka inte att boka in oss på ett hembesök så tar vi tillsammans en titt på ditt tak och ger dig en kostnadsfri offert.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page