top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning Östhammar

En av de absolut viktigaste delarna på din fastighet är taket, och därför bör man se till att underhålla och ta hand om taket ordentligt för att undvika att det tar allt för mycket skada vilket också i sin tur kan leda till onödiga kostnader. Man bör med jämna mellanrum se över taket samt utföra reparationer vid behov. Men hur vet man när det är dags att göra en takomläggning? Det finns vissa tecken man kan hålla utkik efter som åldrande och röta.

På Olandsbyggarna har vi många års erfarenhet inom just takomläggning i Östhammar och vet vad det är man ska titta efter. Om du är osäker på om just ditt tag behöver läggas om så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig. Några saker du själv kan hålla koll på är bucklor, försvagade takpannor, sprickor eller vattenfäckar. Detta är några vanliga tecken på att taket behöver ses över.

Att lägga om taket kan vara en ganska stor investering för hemmet. Men om det ligger i tider att göra en takomläggning så är det också nödvändigt för att skydda hemmet från väder och vind och för att undvika ännu större kostnader i framtiden. När det gäller problem med taket så vill man inte låta det ligga för länge då fler skador kan uppstå. Ett nytt tak kan också leda till förbättrad energieffektivitet vilket också kan leda till ökat värde.

Visste du att om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas för byggherre. Det är alltid byggherrens uppgift att se till att byggprojektet uppfyller de nödvändiga säkerhetskraven. När vi jobbar med takomläggning i Östhammar så använder vi alltid med godkända byggnadsställningar då vi alltid prioriterar säkerheten!

Behöver man bygglov för takomläggning i Östhammar?

Det beror lite på. Om du ska lägga om tak men använda samma material och färg för att behålla det tidigare utseendet så brukar man sällan behöva ett bygglov. Men om du däremot tänker ändra om utseendet så kan man behöva ansöka om bygglov. Det varierar från kommun till kommun och beroende på vart du bor då olika regler kan vara bestämda. Så det bästa är att kontakta kommunen man bor i innan man påbörjar ett stort projekt för att kolla vad det är som gäller.

Genom att alltid ligga steget före och ta itu med eventuella problem på taket i tid så skyddar du ditt hem och kan spara in på onödiga kostnader som värre slitage kan leda till. Om du behöver hjälp med en takomläggning i Östhammar så tveka inte att kontakta oss så kommer vi gärna och besöker dig och tar en titt på taket samt ger dig en kostnadsfri offert.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page