top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning Sigtuna

Att ta hand om taket på sin fastighet är otroligt viktigt då det kan leda till stora kostnader om det blir allt för slitet. Då det ständigt utsätts för väder och vind så behöver man med jämna mellanrum inspektera taket för att se om det behöver repareras eller kanske till och med bytas ut helt. Ett tak håller i många år men om det är tillräckligt gammalt eller slitet så kan det vara bra att göra en takomläggning. Det finns en del saker man kan hålla utkik efter för att se om det är dags att lägga om taket. Några viktiga saker att hålla koll på är om det bildas sprickor eller bucklor. Försvagade takpannor samt vattenfläckar på tak eller innerväggar är också tecken på att det kan vara dags att byta tak. Om du är osäker på om du behöver göra en takomläggning i Sigtuna så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Att byta tak brukar oftast innebära en ganska stor investering. Men i längden så kan det vara nödvändigt för att undvika värre slitage och eventuella kostnader som det kan leda till. Det är också vanligt att ett nytt tak kan öka energieffektiviteten i fastigheten och kan även leda till en värdeökning.

Om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas för byggherre och det är byggherrens uppgift att säkerställa att byggprojektet uppfyller de nödvändiga kraven. Detta inkluderar även säkerheten. Vi använder alltid godkända byggnadsställningar vid en takomläggning i Sigtuna.

Behöver man bygglov för en takomläggning?

Detta beror på vad du har för planer när du ska lägga om ditt tak. Om du lägger ett tak med samma material, färg och mönster så brukar det oftast inte behövas ett bygglov. Men om du ska ändra designen med andra färger eller mönster så kan du behöva ansöka om bygglov. Det bästa är att kontakta kommunen du bor i för att ta reda om vilka regler det är som gäller.
 

Vi kommer gärna ut till dig och inspekterar taket och ger dig en kostnadsfri offert på takomläggning i Sigtuna.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page