top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning

Det är viktigt att regelbundet inspektera taket på ditt hem och göra reparationer vid behov. För att bestämma om det är dags att byta taket på ditt hem bör du leta du tecken på åldrande eller röta. Det kan bland annat inkludera bucklor, sprickor, förlorade eller försvagade takpannor eller vattenfläckar på taket eller innerväggarna.
 

Att byta tak kan vara en stor investering för ditt hem, men det kan också vara en nödvändighet för att skydda ditt hem från väder och vind. Takomläggning kan också förbättra energieffektiviteten i ditt hem och öka dess värde.

Visste du att om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas byggherre. Det är byggherrens uppgift att se till att byggprojektet uppfyller de nödvändiga kraven, inklusive säkerheten. Vi bygger alltid med godkända byggnadsställningar!

Behövs bygglov för en takomläggning?
Generellt sett krävs inget bygglov om du byter till samma typ av material och färg för att behålla samma utseende. Om du däremot vill byta till ett annat material eller utseende på taket kan du behöva ansöka om bygglov. Är du osäker kan du alltid ringa till din kommun för att få information. De kan ge råd om vilka regler som gäller för ditt område och om vilka tillstånd som krävs.  

 

Genom att ta hand om ditt tak kan du skydda ditt hem och därmed sparar du pengar på lång sikt. Boka in oss på ett hembesök så kommer vi och inspekterar taket och ger en kostnadsfri offert.

Vi hjälper dig gärna med takomläggning i bland annat Uppsala, Knivsta, Sigtuna, Östhammar, Alunda, Öregrund, Gimo samt kringliggande orter.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

 • Vad menas med lösvirkeshus?
  Med lösvirkeshus menas att vi bygger med lösa delar, oftast direkt på tomten med bräda för bräda. Huset kommer inte som legobitar från en fabrik. Fördelen med ett lösvirkeshus är att det möjliggör snabbare och mer flexibel konstruktion. När saker kommer på plats kan du få en annan känsla än du fick att ritningen, här har du under byggets gång chans att påverka slutresultatet.
 • Bygger ni egna hus?
  Vi bygger våra egna hus! Vi skapar välplanerade och funktionella hem utifrån våra kunders visioner. Eftersom vi ritar själva kan vi tillsammans skapa något helt anpassat för dig.
 • Vad kostar det att bygga ett hus?
  Kostnaden för att bygga ett hus kan variera väldigt mycket på grund av flera faktorer; Storlek, design och materialval är de största faktorerna. Genom att gå igenom vilken budget vi ska förhålla oss till kan vi skapa ditt hem utifrån det.
 • Är det billigare att bygga lösvirkeshus?
  Vi har byggt hus till kunder där det varit billigare att bygga i lösvirke än att köpa kataloghus. Förutom budgeten har du flertalet fördelar med att bygga i lösvirke. Du kan forma huset och dess storlek, efter dina behov och tomten potential.
 • Hur lång tid tar det att bygga ett hus?
  Hur lång tid det att bygga ett hus beror på byggmetod, storlek, väderförhållande. Vanligtvis bygger vi en villa på ca 25-30 veckor. Vi har inte långa väntetider som andra husleverantörer.
 • Vem anlitar alla entreprenörer?
  Du behöver inte hantera byggprocessen själv och anlita separata entreprenörer. Genom att anlita oss så sköter vi all kontakt med resterande entreprenörer. Vi använder alltid samma entreprenörer på våra projekt. Då vet vi att slutresultatet blir som vi vill ha det och vi vet vad vi kan utlova till er.
 • Är det möjligt att jag bygger vissa saker själv?
  Absolut! Du kan välja att lämna över det praktiska och juridiska till oss eller ta ansvar och vara med på bygget.
 • Vad behöver ni veta för att rita mitt hus?
  För att rita ett hus till dig vill vi gärna få en uppfattning för vilken hustyp som passar dig och din livsstil. Därför vill vi gärna ses och gå igenom alla önskemål och utifrån det skapa något som är tekniskt sett möjligt att bygga samt uppfyller en eventuell detaljplan.
 • Vad betyder nyckelfärdigt hus?
  När du köper ett nyckelfärdigt hus får du i princip nycklarna till ett färdigt hus som är redo att flyttas in i. Välkommen hem!

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page