top of page
IMG_8058.jpg

Garage

Ett garage definieras som en byggnad eller konstruktion som används för att parkera eller lagra fordon. En av de största fördelarna med att ha ett garage är naturligtvis skyddet som det ger ditt fordon. Att utsätta bilen för väder och vind hela tiden kan leda till skador på lacken och andra delar. Genom att ha en säker plats att parkera på kan du förlänga dess livslängd och hålla den i gott skick.
När du bygger ett garage finns det många olika alternativ att välja mellan. Det är inte bara en plats att förvara bilen i utan kan också vara ett utrymme för hobbyer, verkstad och lagring. Ett bra planerat och byggt garage kan förbättra värdet och funktionaliteten på din fastighet.

 

Behövs bygglov för ett garage?
Reglerna kan variera beroende på vart du bor och vilken typ av garage du planerar att bygga. Det finns flera faktorer som kan påverka om du behöver ett bygglov för ditt garage, inklusive dess storlek, höjd, placering på tomten. Är du osäker kan du alltid ringa till din kommun för att få information. De kan ge råd om vilka regler som gäller för ditt område och om vilka tillstånd som krävs.

Vi jobbar med helhetskoncept och finns med i projektets alla stadier. Från idé till färdigställt garage. Det inkluderar att vi ritar upp efter dina önskemål och hjälper dig med ansökan om bygglov.

Carport

En carport är en mycket praktisk konstruktion som ger skydd till ditt fordon mot väder och vind. En carport består vanligtvis av en takkonstruktion som stöds av pelare eller väggar. Planera din carport beroende hur många fordon eller saker du vill ha plats för.

 

Behövs bygglov för en carport?
För att veta om bygglovs behövs för din carport är det bra att ringa till din kommun och fråga. De kan ge råd om vilka regler som gäller för ditt område och om vilka tillstånd som krävs då det varierar beroende på vart du bor. Bland annat hur nära grannar och tomtgräns du får komma.  

Vi hjälper dig gärna med garage och carport i bland annat Uppsala, Knivsta, Sigtuna, Östhammar, Alunda, Öregrund, Gimo samt kringliggande orter.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Saknar du bygglovshandlingar?

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig ta fram ritningar och fylla i bygglovsansökan

bottom of page