top of page
Tak Olandsbyggarna 2.jpg

Takomläggning Uppsala

Taket är en otroligt viktig del på din fastighet och det är viktigt att man tar hand om det. Det är därför viktigt att man regelbundet ser över taket på sitt hem och gör reparationer om det skulle behövas. För att veta om det är dags för en takomläggning kan du leta efter tecken på åldrande eller röta. Vi har jobbat med takomläggning i Uppsala i många år och vet vad man ska hålla utkik efter, så tveka inte att ringa oss om du känner dig osäker. Några saker du skulle kunna hålla utkik efter är sprickor, bucklor, förlorade eller försvagade takpannor eller vattenfläckar på tak eller innerväggar.

En takomläggning kan vara en stor investering för hemmet men det kan samtidigt vara nödvändigt för att skydda hemmet från väder och vind som kan slita ännu mer på fastigheten. Ett nytt tak kan också förbättra energieffektiviteten i ditt hem vilket i längden kan öka värdet på fastigheten.

 

Visste du att om inget annat har kontrakterats så är du som beställer arbetet som kallas byggherre. Det är alltid byggherrens uppgift att se till att byggprojektet uppfyller de nödvändiga säkerhetskraven. När vi jobbar med takomläggning i Uppsala så bygger vi alltid med godkända byggnadsställningar!

Behövs bygglov för en takomläggning i Uppsala?

För det mesta så krävs det inget bygglov om du byter till ett tak av samma material och färg för att behålla utseendet. Om du däremot planerar att byta till ett nytt material och ändra utseende på taket så kan du behöva ansöka om ett bygglov. Om du är osäker på om du behöver ett bygglov så kan du alltid ringa till kommunen du bor i för att få mer information. De ger råd och information kring vilka regler som gäller i området du bor i samt vilka tillstånd som krävs.

Om du tar hand om taket på ditt hus så skyddar du ditt hem och kan spara in pengar på lång sikt. Om du är nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med takomläggning i Uppsala så boka gärna in oss på ett hembesök så kommer vi och inspekterar ditt tak och ger en kostnadsfri offert.

Kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök

Vi använder alltid godkända byggnadsställningar!

bottom of page